Assendörper Geurneuzen

Bierproeven met de Geurneuzen

Bierproeven met de Geurneuzen; een prozaïsche beschrijving door een outsider.

Afgelopen zondagmiddag 5-feb-2017 trok het peloton der Assendörper Geurneuzen, bestaande uit Geurneuzen en Steunkousen, erop uit voor hun favoriete bezigheid; het opnemen en vasthouden van vocht, en dan specifiek het soort vocht wat in al zijn variëteiten geproduceerd wordt uit de vier hoofdingrediënten; water, hop, mout en gist. Voor deze keer was het, evenwel na een strikt toelatingsonderzoek en slechts op uitnodiging, voor een selecte groep mogelijk om als introducé deel te nemen aan het gelag/gelach. .

(meer…)

Bokbierfestverknettering

Stelt u zich eens voor:

Strakblauwe lucht, stralende zon, kabbelende beek en op de achtergrond Majestueuze bergen welke boven een dicht naaldbos uitsteken…
Het Banff National park in de Canadian Rockies

En dan ligt 7270 kilometer verderop Zwolle, het begin punt van onze trip. Wat zeg ik, trip? Ik bedoel eigenlijk pelgrimstocht naar een pareltje tussen alle bockbier happenings.
(meer…)

Geurneuzen, Steunkousen en Jarretellegies voor Ghana School Project

4 Engelse Mijlen
Zaterdag 12 juni was het dan zover. “Wenn Engel reisen, lacht der Himmel” heb ik ooit eens geleerd van een vriend van me, die het gezegde weer van z’n oma had. Nooit eerder was het zo waar als op de genoemde zaterdag. De zon verwarmde het Zwolse asfalt door de wolken heen, en zorgde voor het gevoel van een eerste zomerdag. Er was nog gewoon markt geweest, en de bussen reden zoals altijd volgens schema; een normale zaterdag, zo op het eerste gezicht. Maar niets was minder waar.
(meer…)

De Assendörper Geurneuzen-proeverijen.

De Assendörper Geurneuzen houden regelmatig (bier)proeverijen. Ze worden echter gesplitst in 2 soorten Proeverijen.
De Assendörper Geurneuzen houden proeverijen voor het dreamproefteam. Dat zijn de 9 oorspronkelijke Assendörper Geurneuzen; de opperproevers die ook daadwerkelijk volgens een opgesteld bierproeverijprotocol de proeverij uitvoeren. De uitslagen van deze officiële proeverijen worden gepubliceerd op deze website (zie de “proeverij-uitslagen”).
De hoofdrichting waarin wordt geproefd, is natuurlijk het gerstenat. Zo worden regelmatig nationale en internationale bieren doorgeproefd en beoordeeld De internationale worden vaak meegenomen vanuit vakantiebestemmingen.

(meer…)

© 2018 Tieneke Dekker, Vormgeving en Webdesignwiljan, Ontwikkeling